لیست اختراعات پريسا پارسا
امروزه به جهت بروز بيماري هاي قلبي و عروقي، چاقي، ديابت نوع دوم و انواع سرطان ها، ضرورت توليد محصولي كم كالري ، مغذي و سلامتي بخش احساس مي گردد. ماده اوليه اصلي مورد استفاده در توليد سس لبو، چغندر قرمز مي باشد. چغندر قرمز منبع خوبي از رنگدانه هاي بتالائين با خواص آنتي اكسيداني بالا و مهاركنندگي راديكال هاي آزاد مي باشد. چغندر همچنين از نظر ويتامين ها و مواد معدني نيز غني مي باشد. در چغندر پخته شده، فولات و ريبوفلاوين به ميزان 60 و 68 ميكروگرم و همچنين مواد معدني فسفر، منيزيم، ويتامين ث، به ميزان 32، 20، 35 ميلي گرم در 85 گرم چغندر وجود دارند. وجود مقادير بالايي از فيبرهاي محلول در اين ماده، باعث بهبود ويژگي هاي فيزيكي و حسي محصول و پيشگيري و درمان بيماري هاي گوارشي، كاهش كلسترول و كنترل قند خون مي گردد. در فرمولاسيون اين سس از صمغ زانتان و پكتين استفاده شده است كه به عنوان جايگزين هاي چربي بر پايه كربوهيدرات ها مي باشند و علاوه بر تامين مواد مغذي در رژيم غذايي فرد، موجب كاهش كالري دريافتي مي گردند. در فرمولاسيون سس لبو تنها به ميزان 4 درصد از شكر استفاده شده است كه در مقايسه با سس هاي قرمز مشابه همچون كچاپ كه به طور ميانگين بين 8 تا 16 درصد شكر در فرمولاسيون آن ها مورد استفاده قرار گرفته است، ضمن آنكه در توليد اين سس از آب ليمو و آبغوره طبيعي به عنوان مواد اسيدي كننده و طعم دهنده اصلي بهره گرفته شده است، در صورتي كه در سس كچاپ عموماً از سركه صنعتي استفاده مي گردد. امروزه سس ها بخش قابل توجهي از بازار مصرف را به خود اختصاس مي دهند، از اينرو اين سس مي تواند جايگزين سس هاي پر كالري و فاقد ارزش غذايي در سبد مصرف خانوار گردد.
چيزي كه اغلب محاسبه آن براي افراد مشكل مي باشد كالري مصرف فعاليت هاي بدني مي باشد. به عنوان مثال تاكنون به اين مورد فكر كرده ايد كه در خلال فعاليت هاي روزانه، هفتگي و يا ماهانه و يا حتي سال گذشته چند متر پياده روي نموده ايد و يا دويده ايد و ميزان كالري مصرفي شما در خلال اين فعاليت چقدر است. يقينا به احتمال بسيار زيادي جواب شما منفي مي باشد .چراكه هيچ كسي را نمي شناسيد كه در حين راه رفتن و يا دويدن گام هاي خود را بشمارد. براي رفع اين مشكل دستگاه هاي گام شمار بسيار زيادي توسط شركت هاي معتبر خارجي اختراع و ساخته شده كه تقريبا همگي آنها داراي مكانيسم مشابه اي مي باشد و از طريق شتاب سنج هاي تعبيه شده در آنها و با بستن به اندام ها اقدام به ثبت فعاليت بدن مي كنند.بعضي از آنها به دست، بعضي به كمر و بعضي به مچ پا بسته مي شوند. ولي تمامي اين دستگاه در يك نكته اشتراك دارند و آن اينكه ميزان خطاي آنها بسيار زياد مي باشد و در بهترين حالت ممكن تا 60 درصد فعاليت ها را به درستي به ثبت مي رسانند. به عنوان مثال آنهايي كه در مچ دست بسته مي شوند فرد در صورتي كه دست خود را براي انجام هر كاري تكان دهد حتي اگر در حالت ايستاد باشد دستگاه مورد نظر آن را به عنوان برداشتن يك قدم فرض مي كند و يا دستگاهي كه بر كمر بسته مي شوند نيز همينطور در صورتي كه شخص لگن خود را در حالت ايستاده حركت دهد نتيجه همان خواهد شد و يا دستگاه هاي كه در مچ پا نسب مي شوند در صورتي كه فرد ايستاده باشد و پاي خود را در هوا حركت دهد به عنوان قدم برداشتن ثبت مي شود . بنابراين با توجه به خطاهاي موجود در دستگاهاي گام شمار طراحي گام شماري كه داراي خطاهاي فاحش عنوان شده در فوق نباشد و ميزان دقيق مسافت پيموده شده توسط شخص را نشان دهد و در نتيجه منجر به تخمين درست كالري مصرفي توسط افراد شود مي تواند گامي موثر در كمك به افرادي باشدكه جهت كاهش وزن و سلامتي خود برنامه ريزي دقيقي دارند. بنابراين تحقيق حاضر با هدف طراحي ،ساخت، روايي و پايايي سنجي دستگاه گام شمار ديجيتال جهت تعيين انرژي مصرفي حين پياده روي و دويدن انجام خواهد شد.
موارد یافت شده: 2